Thursday 19 May 2016

Fructul NONI si proprietatile sale

Fructul Noni provine de la un arbore ce creste de obicei in Polinezia Franceza si este considerat a fi un adevarat panaceu al medicinii alternative naturiste. Arborele Noni este unul dintre putinele soiuri de copaci ce rezista la apa salina, precum si la vant sau seceta. Dovada o face faptul ca dimensiunile acestui soi ajung pana la 9 metri. De asemenea, rodeste de mai multe ori pe an, fructele sale avand un colorit extrem de frumos si de aratos. Totusi, pe cat de atragatoare e culoarea fructelor(a caror dimensiune variaza, de obicei, intre 4 si 12 centimetri), pe atat de oribil e gustul roadelor ajunse la maturitate.

Cat despre proprietatile sale medicale, aflati despre Noni ca este folosit ca o modalitate naturala de scadere a tensiunii arteriale, dar si pentru ca imbunatateste somnul, normalizeaza functiile celulare si elimina o mare parte din apa din corp, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din lume, iar pe deasupra, forteaza corpul sa produca o cantitate mai mare de anticorpi, imbunatatind astfel capacitatea organismului de a se autoapara de bolile infectioase. Sigur, in niciun caz nu trebuie folosit ca un medicament, intrucat rolul lui nu este de a trata bolile, ci doar de a preveni anumite infectii, precum si alte actiuni contagioase ale unor virusi ca cel varicelo-zosterian, pioceanic, etc.

In Romania, fructul Noni este comercializat de Calivita sub forma de sirop imbogatit cu indulcitori naturali, astfel ca utilizatorii nu vor simti absolut deloc gustul ingrozitor al fructelor crude de Morindei Citrofolia (denumirea stiintifica a arborelui).

0 comments:

Post a Comment