Monday 16 May 2016

De ce sa consumam magneziu? Cu ce ne ajuta?

80% din societatea moderna este deficitara in magneziu. Acesta este un element basic de mai mult de 300 de procese metabolice celulare. Doar apa si oxigenul sunt mai importante decat mineralele deoarece acestea joaca un rol important in functionarea vitaminelor. Daca nu te bucuri din plin de o sanatate optima, daca ai avut probleme cardiovasculare, probleme pulmonare, tulburari de somn, dureri musculare, tensiunea arteriala ridicata, poate fi datorita lipsei unor suplimente de magneziu.

Functiile magneziului in corpul uman: actioneaza ca un agent antistres, calmeaza tensiunea premenstruala, regularizeaza impulsurile nervoase, participa la contractarea muschilor, ajuta mentinerea tensiunii arteriale, intareste oasele si dintii si actioneaza ca un posibil antioxidant.

Magneziul este favorabil sistemului digestiv deoarece regleaza flora intestinala si actioneaza ca un antiacid si laxativ usor. Consumul de magneziu ajuta la echilibrarea hormonala, astfel evitand durerile menstruale, mentinand uterul relaxat la femeile insarcinate si prevenind nasterile premature. Fructele seci sunt principalele surse de magneziu, adica cerealele, cacao, legumele verzi, bananele, caisele si multe altele. Pentru o sanatate tare ca piatra, este recomandata prezenta magneziului in corpul nostru!

Pentru ca magneziul sa-si faca bine treaba, trebuie evitat consumul excesiv de calciu si fosfor!

0 comments:

Post a Comment