Thursday 2 June 2016

Despre albirea dintilor acasa

Albirea dintilor este un tratament de estetica dentara, unul dintre cele mai intalnite proceduri din cabinetele stomatologice. Tratamentul presupune aplicarea unui gel de albit (cu sau fara peroxid de hidrogen) pe suprafata dintilor ce doresc a fi mai estetici din punct de vedere cromatic.

De cele mai multe ori, albirea dintilor este un proces ce poate duce la sensibilitati dentare importante, de aceea consultul cu medicul dentist este OBLIGATORIU. Acesta va observa daca exista leziuni carioase, depuneri de tartru sau daca aveti alte afectiuni ce trebuiesc tratate inainte de a apela la albirea dintilor.

Chiar daca optati pentru o albire dentara pentru acasa, igienizarea profesionala in cabinetul stomatologic este importanta si recomandata. Pe suprafata dintilor se pot gasi depuneri de tartru ce pot impiedica contactul gelului de albit cu smaltul, astfel, albirea producandu-se uniform.

Albirea dintilor acasa este cea mai buna metoda de albit deoarece, albirea se produce in mai multe sedinte (deobicei 7-10 sedinte, in functie de kitul de albire folosit), iar aparitia sensibilitatii dentare importante poate fi controlata prin indepartarea gelului de pe dinti. Este important de stiut faptul ca orice manopera de albire poate duce la durere dentara, o durere tranzitorie ce poate fi ameliorata prin aplicari de lacuri cu fluor.

Spre deosebire de albirea in cabinet, albirea acasa are mai multe avantaje: pacientul efectueaza tratamentul in confortul domiciliului sau, acesta poate efectua treburile casnice fara nicio problema, sensibilitatea dentara poate fi controlata, sedintele se fac treptat, in mai multe zile, astfel se pot urmari rezultatele iar pacientul se poate opri din tratament in momentul in care a ajuns la nuanta dorita.

Exista pe piata o gama larga de produse de albire pentru acasa, ce au diverse concentratii de peroxid de hidrogen, arome si accesorii ce pot usura tratamentul. Un kit de albire dentara pentru acasa de top, este si Opalescence GO Patient de la Ultradent, o companie americana cu vechime in productia de materiale stomatologice. Acest kit este extrem de usor de folosit, deoarece gelul de albit este dozat optim in gutierele de unica folosinta, gutiere ce se aplica pe dinti (kitul cuprinde 10 seturi de gutiere, iar fiecare set are doua gutiere cu gel de albit, una pentru partea superioara si una inferior).

DE RETINUT! Intotdeauna, inainte de a apela la un tratament de albire pentru acasa, consultati mai intai medicul dumneavoastra dentist!

0 comments:

Post a Comment